Käsmu kasutusloata sauna omanik viis vajalikud paberid riigiametisse (7)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tarmo Tammega seotud MTÜ ujuvsaun Käsmu sadamas, mille keskkonnaamet käsib eemaldada
Tarmo Tammega seotud MTÜ ujuvsaun Käsmu sadamas, mille keskkonnaamet käsib eemaldada Foto: Sander Ilvest

Riigikogu keskkonnakomisjoni esimees Tarmo Tamm (Eesti 200) esitas Käsmu sadamasse Lahemaa rahvuspargi piiranguvööndisse püstitatud ujuvsauna kohta keskkonnaametile kõik vajaminevad dokumendid. 

Tammega seotud MTÜ-l Käsmu Majaka Sadam oli 17. juulini aega, et esitada keskkonnaametile sauna piiranguvööndisse ülespanekuga seotud dokumentatsioon, muidu oleks amet nõudnud sauna kõrvaldamist või teinud trahvi. 

Täna öeldi keskkonnaametist, et ettevõte saatis eile keskkonnaametile nõutud dokumendid ja edasised otsused selguvad haldusmenetluse käigus. 

Tarmo Tamme ujuvsaun Käsmu sadamas
Tarmo Tamme ujuvsaun Käsmu sadamas Foto: Kermo Benrot

Postimees kirjutas 2. juunil, et Tamm ei vaevunud enne sauna tellimist uurima, kas rahvuspargis tohib mereranda sauna püsti panna. Moodulsaun viidi Käsmu mullu aprillis ja siis küsis Tamm keskkonnaametilt saunaprojekti kohta seisukohta, kuid sai mais keelduva vastuse.

Äripäeva andmeil palus Haljala vallavalitsuse ehitusspetsialist sauna kui ebaseadusliku ehitise sealt minema viia. Mullu augustis toodi saun tagasi ja paigaldati kalda äärde merre ujuvpontoonidele.

Keskkonnaameti hinnangul on ka mere piiranguvööndis kaitse-eeskirja järgi hoone püstitamine keelatud.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles