Keskerakonna esimehe kohalt tagasi astuv Jüri Ratas meenutas pikas intervjuus Postimehele seitset aastat esimehena, kuhu sisse jäid ka Eesti peaministri ja riigikogu esimehe ametiaeg. Juttu tuli ka nii-öelda suitsunurgavalitsusest, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) skandaalidest, pingetest Reformierakonda vedava peaminister Kaja Kallasega kui ka erakonna sisesõjast Mihhail Kõlvarti leeriga. Ratase sõnul on Keskerakond teelahkmel nagu 2016. aastal, erakonna uus esimees määrab, kas erakond pääseks uuesti võimule või mitte.

Südasuvine Eestimaa. Nõmme spordikeskuse välikorvpalliväljak, mille naabruses käivad Tallinnas reegliks saanud teetööd. Mis oleks kontoris istumise asemel parem kui kiire kossumäng, kolmest partiist koosnev «Viis miinust»? Vastaseks Ratas, kes pärast seitset aastat Keskerakonna esimehena taandub kõrgpoliitikast.  

Ratas naljatleb, et tema vise on roostes, kuid sellist juttu koduväljaku-eelisega endiselt korvpalli noortekoondislaselt ma eriti tõsiselt ei võta. Ja nagu pärast kaht mängupartiid selgub, siis Eesti spordi biograafiline leksikon ei valeta – kolmandat mängu pole vajagi. «Viies miinuses» on harva ajaviiteks viskeid harjutaval, kuid mitte kunagi korvpalli tõsise huviga võtnud amatööril küll kerge šanss, aga klass on püsiv.

Kommentaarid (5)
Copy