Reinsalule keelatud annetuse kahtlusega hääli korjanud Palts pani kulud enda nimele

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
03.09.2021
Erakond Isamaa esitles kohalike omavalitsuste volikogude valimiste esinumbreid Tallinnas.
03.09.2021 Erakond Isamaa esitles kohalike omavalitsuste volikogude valimiste esinumbreid Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu

Erakonnakaaslastele kampaaniatöö eest ettevõtte arvelt raha maksnud Tõnis Palts (Isamaa) saatis erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) juhile Liisa Oviirile vastuse, milles tõendab, et tegi raamatupidamises muudatuse ning maksab kampaania eest siiski eraisikuna. 

Poliitik maksis 2021. aasta kohalike omavalitsuste valimistel kolmele isamaalasele kampaaniatöö eest kokku üle 400 euro ja seda oma ettevõtte arvelt, kuigi seadus keelab juriidiliste isikute annetused.

Tõnis Palts
Tõnis Palts Foto: Andres Haabu

Palts täpsustas varem ERRile, et kutsus kampaanias erakonnaliikmeid üles Reinsalu poolt valima ega teadnud, et äriühingu arvelt tasumine on keelatud. «Tasusin enda firmale arved, deklareerin tehtud kulud enda kampaaniaaruandes ning liigume edasi,» sõnas poliitik rahvusringhäälingule mõni nädal tagasi.

ERJK aseesimees Kaarel Tarand tuletas meelde, et menetlus pole veel läbi ja komisjonil tuleb veel arutluseks koguneda. «Lõpptulemus peab olema see, et tegu ei tohi olla keelatud annetusega. Kui juriidiline isik on mängust välja toodud ja annetus eraisiku oma ning see kajastub ka kõigis aruannetes – siis on variant, et kõik loetakse õigeks,» sõnas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles