VIDEO Pevkur: esimesed neli lepingut Nursipalu maaomanikega on sõlmitud (1)

Copy
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas Foto: Eero Vabamägi

Keskpäeval toimus Stenbocki majas pressikonverents, kus võtsid sõna rahandusminister Mart Võrklaev (RE), haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (Eesti 200) ning kaitseminister Hanno Pevkur (RE).

Pevkuri sõnul on riik läinud Nursipalu uue linnaku loomise ja harjutusväljaku laiendamise asjus lepingusse nelja omanikuga, kellele kuuluvad kokku kuus kinnistut.

«Need neli omanikku ja kuus kinnistut on metsamaad,» ütles Pevkur valitsuse pressikonverentsil. Ta lisas, et hästi on edenenud ka ühendustee ehitamine, mis on praeguseks seitsme kilomeetri ulatuses valmis.

Kaitseminister rääkis, et Nursipalus on käimas ka liitlaste vastuvõtuala ehitus. See võimaldab järgmise aasta algusest paigutada täiendavaid liitlasüksuseid 2. jalaväebrigaadi juurde. Ehitustöid teeb Mapri Ehitus, tööde kogumaksumus on ligikaudu 21 miljonit eurot.

Pevkur on varem öelnud, et riik kulutab Nursipalu maade omandamiseks 40–50 miljonit eurot. See summa läheb jagamisele 217 eraomandisse kuuluva maaüksuse vahel. Riik soovib omandada erakinnistuid ligikaudu 2100 hektari jagu, millest 600 hektarit on haritav maa, 300 hektarit rohumaa, 1100 hektarit metsamaa ning 100 hektarit muu maa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles