Automaksu vastu on kogutud ligi 30 000 digiallkirja (1)

Postimees
Copy
Ummik Tallinna lennujaama juures
Ummik Tallinna lennujaama juures Foto: Sander Ilvest

Teisipäevahommikuse seisuga on kahes petitsioonikeskkonnas automaksu vastu kokku kogutud ligi 30 000 allkirja, teatas autoomanike liit. Allkirjade kogumisega jätkatakse augusti lõpuni. 

Augustikuus on võimalik automaksu vastu digiallkirja anda vaid rahvaalgatus.ee keskkonnas.

Liidu juhatuse liikme Andres Ranna sõnul otsustati rahvaalgatus.ee keskkonnas jätkata põhjusel, et seal on olemas ka Smart-ID allkirjastamise võimalus. «Täna näeme, et Smart IDga allkirjastamise võimalus tõi oluliselt lühema ajaga allkirjade hüppelise kasvu,» ütles Rand, lisades, et  automaksu kehtestamise vastu suunatud algatusel on potentsiaali püstitada ka Eesti petitsioonide rekord, mis kuulub 35 805 digiallkirjaga abieluvõrdsuse toetuseks algatatud petitsioonile.

Ranna sõnul on märkimisväärne, et EAOLi petitsiooni puhul ei ole tehtud reklaamikampaaniat: «EAOL on kogu oma eksistentsi ajal kulutanud sotsiaalmeedia reklaamile kokku 20 eurot. Seega on sõna levinud eelkõige inimeselt inimesele ehk läbi sotsiaalmeediajagamiste,» ütles Rand, kelle sõnul näitab inimeste tugi nii teema tähtsust kui seda, et täiendava automaksu kehtestamine Eestis ei ole legitiimne. «See on mõttekoht tänastele valitsejatele, kelle tegusid valija kindlasti meeles peab.»

Allkirjade kogumine lõpeb 31. augustil kell 23.59, misjärel antakse allkirjad üle riigikogu juhatusele ja valitsusele.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles