Valitsuse ränk tüli Alar Karisega: kas vabariigi presidendi kantselei küsis seaduste väljakuulutamise eest raha?

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Kaja Kallase valitsuse ametisse nimetamise ajal oli kõik veel ilus. Praegu on valitsus presidendiga tülli läinud.
Kaja Kallase valitsuse ametisse nimetamise ajal oli kõik veel ilus. Praegu on valitsus presidendiga tülli läinud. Foto: Tairo Lutter

Maikuus pöördus vabariigi presidendi kantselei juht Peep Jahilo rahandusministri poole ja küsis valitsuse reservist 360 000 eurot lisaraha. Alguses suuliselt, hiljem ka kirjalikult. Selles pole midagi kohatut. Raha ikka küsitakse.

Ka rahandusminister Mart Võrklaev (RE) ütleb, et selles pole iseenesest midagi imelikku. Et küsitakse reservist ja erakorraliselt, on muidugi haruldasem, aga juhtub sedagi. Tõsi, kuna presidendi kantselei oli juba eelarve koostamise ajal saanud lisaraha, siis see, et nüüd – alles maikuus – tullakse jälle lisaraha küsima, oli kindlasti häirivam. Kuid lõppeks jääb isegi see tavapärase suhtlemise juurde. Juhtub ikka, et keegi tippametnik pöördub murega rahandusministri poole või president isiklikult peaministri poole. Mis ei tähenda, et alati neile muredele lahendus leitakse, st rahataotlustele jaatavalt vastatakse. «Aga suhtlemine ise on tavapärane,» kinnitab Võrklaev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles