INTERVJUU Rahandusministeeriumi kantsler: see oli Toomas Sildam, kes seostas rahataotluse eelnõude vastuvõtmisega (35)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Rahandusministeeriumi kantsler Merike Saks ja president Alar Karise sisenõunik Toomas Sildam.
Rahandusministeeriumi kantsler Merike Saks ja president Alar Karise sisenõunik Toomas Sildam. Illustratsioon: Postimees

Rahandusministeeriumi kantsler Merike Saks tunnistab Postimehele, et see oli president Alar Karise sisenõunik Toomas Sildam, kes pidas temaga vestluse, kus sidus kokku raha eraldamise presidendi kantseleile ja seaduseelnõude vastuvõtmise. Saksa sõnul vihjati, et ressursipuudus segab kiiresti töötamist ja ressursi abil saaks kantselei kiiremini töötada. Valitsus oli tollal seaduste vastuvõtmisega keerulises olukorras, sest opositsioonipoolne obstruktsioon pani ohtu seaduste õigeaegse vastuvõtmise ja väljakuulutamise.

Saksa sõnul vihjati, et rahapuudus segab kantseleil kiiremini töötamist. Valitsus oli tollal seaduste vastuvõtmisega keerulises olukorras, sest opositsiooni obstruktsioon pani ohtu seaduste õigeaegse vastuvõtmise ja väljakuulutamise.

Rahandusminister Mart Võrklaev (RE) on rääkinud, et vabariigi presidendi kantseleist (VPK) tulid signaalid, kus seoti kokku kantselei rahataotlus ja seaduseelnõude vastuvõtmine. VPK pidas teiega samuti sellise vestluse. Millal see oli, kes pidas ja mis sisu oli?

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles