Peep Jahilo ja Toomas Sildam on keerulises olukorras (17)

Copy
Vabariigi presidendi kantselei direktor Peep Jahilo ja presidendi sisenõunik Toomas Sildam.
Vabariigi presidendi kantselei direktor Peep Jahilo ja presidendi sisenõunik Toomas Sildam. Illustratsioon: Jaan Vanaaseme/Eero Vabamägi

Reede õhtul rahandusminister Mart Võrklaeva (RE) välja öeldud süüdistus, et vabariigi presidendi kantselei (VPK) üritas siduda kantselei esitatud rahataotlust ja seaduste väljakuulutamist stiilis «vorst vorsti vastu», on paari päevaga jõudnud teise vaatusesse.

Kõigepealt, nüüdseks on avalik kantselei tippametniku nimi, kes selleteemalisi vestlusi pidas. Rahandusministeeriumi kantsler Merike Saks tunnistas, et temaga pidas sellise vestluse maha president Alar Karise sisenõunik Toomas Sildam. Võrklaev ise pole Sildami nime avalikult välja öelnud, aga on mõista andnud, et vestles samal teemal ühe VPK «tippametnikuga». Ei pea olema geenius mõistmaks, et ka Võrklaev viitab Sildamile.

Sildam eitab sellesisulisi vestluseid. Või täpsemalt, ta ei eita, et on Saksa ja Võrklaevaga suhelnud, sealhulgas kantselei rahataotluse ja eelnõude teemal, aga esitab neid vestlusi pigem nalja ja iroonia võtmes. Mingit sulle-mulle ultimaatumit polnud. Näiteks vestlus kantsler Saksaga olnud ühel seltskondlikul vestlusel seltskondlikus kerges toonis. Ühesõnaga, kui seal ka kuidagi puudutati presidendi kantselei eelarveseisu ja seaduseelnõude väljakuulutamist, siis oli tegu naljaga ja sellele järgnenud valesti tõlgendamisega.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles