ANALÜÜS Reinsalu seostab presidendi kantselei rahaskandaali kättemaksuga automaksu eest (30)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Riigikogu erikomisjon arutab presidendi kantselei rahastamist erakorralisel avalikul istungil.
Riigikogu erikomisjon arutab presidendi kantselei rahastamist erakorralisel avalikul istungil. Foto: Kermo Benrot

Riigikogus teisipäeval toimunud riigieelarve kontrolli erikomisjonis toimunud arutelul presidendi kantselei (VPK) rahastamisskandaali kohta sai vähe uut teada, küll kinnitati üle narratiivid, millega eri pooled edasi lähevad.

Rahandusminister Mart Võrklaev (RE) rääkis, et mais-juunis suhtles tema presidendi kantselei direktori Peep Jahiloga lisaraha teemal ning samal ajal suhtles presidendi sisenõunik Toomas Sildam erinevate inimestega, kus Sildam (Võrklaeva sõnul) sidus seaduseelnõude kiiremat menetlemist ja VPK rahataotlust. Võrklaev rääkis konkreetselt enda ja Sildami vestlusest, Sildami ja rahandusministeeriumi kantsleri Merike Saksa vahelisest vestlusest, aga viitas, et neid vestlusi oli veel. Kellega ja kelle käest jõudsid need lisasignaalid, seda Võrklaev ei avaldanud.

Kantselei direktor Jahilo tunnistas, et jah, tema rääkis Võrklaevaga rahastusest ega millestki muust, aga kuulis Võrklaeva käest ka Sildami käitumisest. Mingit kauplemist raha ja eelnõude vahel Jahilo sõnul ei toimunud, ning kui üldse midagi oli, siis valestimõistmine, iroonia või lõõbi valesti tõlgendamine.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles