Riina Solman: 24. veebruari vastuvõtu vajalikkuse tõi teemaks Kaja Kallas (5)

Postimees
Copy
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Virginia Mayo

Endise riigihalduse ministri Riina Solmani (Isamaa) sõnul oli peaminister Kaja Kallas (Reformierakond) see, kes ühe kärpekohana nägi 24. veebruari vastuvõtu ärajätmist. Ka endine justiitsminister Danilson-Järg ütles reedel, et presidendi vastuvõtust rääkis Kallas, samas kui peaminister seda eitab.

Kallas ütles neljapäeval ERRile, et ühelgi valitsuse nõupidamisel pole olnud juttu 24. veebruari vastuvõtu ärajätmisest. Samas sõnas reedel endine riigihalduse minister Solman ERRile, et selle tõi valitsuskabinetis teemaks just Kallas, kirjutab ERRi uudisteportaal.

«Sõnasõnaliselt on võimatu sellele järgnenud arutelu taastada, kuid mäletan, et küsimuse, kas presidendi 24. veebruari vastuvõttu on ikka vaja, viskas õhku peaminister, viidates justkui, et selle arvelt saaks ju kulusid kokku hoida,» selgitas Solman.

Lea Danilson-Järg kinnitas reedel oma Facebooki postituses, et ta osales nõupidamisel, kus niisugune kärpemõte jutuks tuli.

«Ma ei tea, kas selliseid ettepanekuid on mujalgi tehtud, kuid saan kinnitada seda, mida olen ise näinud ja kuulnud. Presidendi vastuvõtu vajalikkuse seadis augustis 2022 toimunud valitsuskabineti nõupidamisel kahtluse alla peaminister Kaja Kallas. Mul on see hästi meeles, sest justiitsministrina kuulasin põhiseaduslike institutsioonide ettekandeid ning järgnenud arutelu suure huviga, kuna räägitu oli tihedalt seotud minu juhitud valdkonnaga,» kirjutas Danilson-Järg postituses.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles