VIDEO JA BLOGI Riigikogu erikomisjon uuris kust sai Pere Sihtkapital raha (14)

Copy

Kolmapäeva hommikul kell 8.30 kogunes riigieelarve kontrolli erikomisjon. Sel korral arutati SA Pere Sihtkapitali uuringu ja mõttekoja rahastamise üle. 

Kutsutud olid otsiaalkaitseminister Signe Riisalo (RE), riigikogu liige Riina Solman (Isamaa), Tallinna ülikooli rahvastikuteaduse professor ja SA Pere Sihtkapital nõukogu liige Allan Puur, SA Pere Sihtkapital nõukogu esimees Katrin Kiisk ja juhatuse esimees Hillar Petersen, majandusteadlane Raul Eamets ning riigikontrolli esindaja.

Kogunemiseks tegi pühapäeval ettepaneku erikomisjoni aseesimees Maris Lauri (RE). «Aasta alguses eraldas toonane riigihalduse minister Riina Solman (Isamaa) Pere Sihtkapitalile 250 000 eurot. Selgust vajab, miks ja millistest vahendistest Solman selle raha eraldas. Perepoliitika on teatavasti sotsiaalministeeriumi, mitte rahandusministeeriumi vastutusala,» selgitas Lauri, kelle sõnul on vaja välja selgitada, millistel põhjustel eraldati raha just Pere Sihtkapitalile ja kas eraldisele eelnes ka konkurss.

Kuna rahaeraldise kinnitas toona justiitsministrina ametis olnud Reinsalu, tegi Lauri talle teisipäeval ka ettepaneku istungi juhtimisest taanduda. Reinsalu siiski jätkas istungi juhtimisega ning taandas end küsimusteks, mis puudutasid teda. 

Tagasi üles