Presidendi kantselei juht Võrklaevale: ilma tungiva vajaduseta ma sinu poole ei pöörduks (8)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Mart Võrklaev sai VPK rahaküsimisele kergekäelise eitava vastuse andmise põhjuste eest kriitikat ka endiselt peaministrilt Andrus Ansipilt. Paremal rahandusministeeriumi kantsler Merike Saks. 
Mart Võrklaev sai VPK rahaküsimisele kergekäelise eitava vastuse andmise põhjuste eest kriitikat ka endiselt peaministrilt Andrus Ansipilt. Paremal rahandusministeeriumi kantsler Merike Saks. Foto: Eero Vabamägi

Ressursipuuduses presidendi kantselei jättis lisarahataotluse valitsusele tegemata pärast seda, kui rahandusminister Mart Võrklaev (RE) andis neile mõista, et valitsuse reservist raha saamiseks suurt lootust ei ole. Kas ta võinuks otsustusringi kaasata ka ülejäänud valitsuse?

Võrklaeva kirjavahetus presidendi kantselei direktori Peep Jahiloga jõudis eile laiema üldsuseni.

Lühidalt kokkuvõetuna põhjendab Jahilo rahavajadusi ootamatute välisvisiitidega. Kui Austraalia riigivisiit, mis viimastel andmetel ära jäetakse, oli juba pikemat aega ette planeeritud, siis tuntavat mõju vabariigi presidendi kantselei (VPK) eelarvele avaldas Rootsi kuninga riigivisiit. Seda aga ei osatud eelmisel aastal eelarvet koostades arvestada. Võrklaevalt rahaküsimise hetkel vaadati samasuguses kontekstis ette ka Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni visiidile – mis lõpuks ära jäi – ja Konstantinoopoli patriarhi Bartolomeuse visiidile. Ühe riigivisiidi korraldamine võtab ligi neljandiku kogu VPK välissuhtlemiseks mõeldud eelarvest.

«Võid kindel olla, et ilma tungiva vajaduseta ei pöörduks ma Sinu poole reservi kasutamise taotlusega,» nentis Jahilo ühes kirjas Võrklaevale.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles