INTERVJUU Tsahkna Ukraina sõjast: mingit kiiret lahendust ei tule. See ei ole sõjafilm

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Tänapäevane kommunikatsioon on ka selline, et natuke on Ukraina sõda kujunenud sõjafilmiks, tõdes Margus Tsahkna.
Tänapäevane kommunikatsioon on ka selline, et natuke on Ukraina sõda kujunenud sõjafilmiks, tõdes Margus Tsahkna. Foto: Madis Veltman

Välisminister Margus Tsahkna (Eesti 200) esitab neljapäeval valitsusele kinnitamiseks Eesti liitumise G7 riikide algatatud Ukrainale julgeolekutagatiste andmise deklaratsiooniga. Intervjuus Postimehele selgitas Tsahkna deklaratsiooni väärtusi ja meie jaoks erinevaid kaalutluskohti.

Pärast täiemahulise sõja algust Ukrainas 24. veebruaril 2022 on pooleteise aasta jooksul järgnenud lakkamatu läbirääkimiste laviin, kus Ukraina küsib lääneriikidelt üha enam relvaabi ning lääneriigid on lühema või pikema mõtlemisaja järel palvele enamasti ka vastu tulnud.

NATO täisliikmeks saamise eelsammuna ning relvaabi pideva tilgutamise alternatiivina võtsid G7 riigid (Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Ühendkuningriik, Jaapan, Kanada, Ameerika Ühendriigid ja Euroopa Liit) juuli keskel Vilniuse tippkohtumisel vastu Ukraina pikaajalise toetamise ning julgeolekutagatiste andmise ühisdeklaratsiooni. Dokumendiga on tänaseks liitunud 15 riiki ning peatselt ühineb ka Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles