Ossinovski asemel võib saada Tallinna volikogu juhiks Maris Sild

Postimees
Copy
Maris Sild (vasakul), Andres Anvelt, Jaak Allik.
Maris Sild (vasakul), Andres Anvelt, Jaak Allik. Foto: Mihkel Maripuu

Kolmapäeval teatas Tallinna linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski (SDE) enda tagasiastumisest, et keskenduda tööle riigikogus. Uueks kandidaadiks esitati poliitik Maris Sild.

Maris Sild esitatakse volikogu esimehe kandidaadiks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna piirkonna juhatuse otsusega. Piirkonna esimehe Raimond Kaljulaidi sõnul on Sild volikogu juhi kohale tugev kandidaat.

«Tallinna volikogu juht peab tegema koostööd kõigi poliitiliste jõududega. Linnavolikogul on mõte vaid siis, kui see tegutseb kõigi linnakodanike esindusena, kus peetakse sisulisi arutelusid,» ütles Kaljulaid. «Esimest korda üle pikkade aastate ei ole Tallinnas enam ühe erakonna ainuvõimu, mis peegeldub ka volikogu avatud ja kaasavas töös. See on eeskätt Jevgeni teene,» lisas Kaljulaid.

Järgmisel nädalal algab linnavolikogu sügisene istungjärk ja eile teatas Ossinovski sotsiaalmeedias, et astub tagasi volikogu esimehe kohalt, et siirduda riigikogusse, kus temast saab sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juht. 

«Uue valitsuse tööplaan on väga ambitsioonikas pea kõigis valdkondades, olgu selleks keskkond, regionaalpoliitika, inimõigused või haridus. Valitsuserakonna fraktsioonilt eeldab see põhjalikku süvenemist, et tagada kiires menetlustempos õigusloome kõrge kvaliteet,» kirjutas Ossinovski.

Maris Sild sõnas, et mitmendat põlve tallinlasena on tema jaoks väga oluline, et Eesti pealinn oleks kaasaegne ja hooliv linn. «Kavatsen volikogu juhina lähtuda paljuski eelkäija väärtustest ning võtta oma töös eritähelepanu alla keskkonda, liikuvust ja ligipääsetavust puudutavad küsimused. Olen valmis sajaprotsendiliselt pealinlaste huvide nimel tööle asuma,» lubas Sild.

Sild töötab praegu Euroopa Parlamendi saadiku Sven Mikseri nõunikuna, ta on olnud kolmes järjestikuses koosseisus Tallinna volikogu liige. Varem on Sild panustanud Tallinna arengusse Kristiine linnaosakogus. Sild on töötanud ka kultuuriministri nõunikuna.

Valituks osutudes oleks Sild teine Tallinna volikogu naissoost juht. Sillal on halduse ja ärikorralduse erialal kõrgharidus, mille ta omandas Tallinna Ülikoolis.

Tallinna linnavolikogu korraline istung toimub 24. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles