KURIKAMÕRV Tapetu tütar mõisteti veretöös õigeks, tema väimees mitte

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Anna-Maria Sadel, Andres Miller ja viimase kaitsja Alar Neiland.
Anna-Maria Sadel, Andres Miller ja viimase kaitsja Alar Neiland. Foto: Tairo Lutter

Nõmme terviserajal tapetud naise tütre ja tema kaaslase üle peetaval kohtuistungil mõisteti täna tapmises süüdi tapetud naise väimees Andres Miller, kes nüüd peab veetma vanglas 15 aastat. Tapetu tütar mõisteti tapmises õigeks. 

Kohus otsustas, et Andres Miller peab vangis veetma liitkaristusena 15 aastat. Andres Miller jäi maakohtus süüdi nii tapmises, röövimises, varguses. Samuti jäi Miller süüdi tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises ning lõhkeseadeldise ja lahingumoona ebaseaduslikus käitlemises. Lisaks narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises. Kui karistus jõustub, tuleb Milleril eelmainitud tegude eest vanglas veeta liitkaristusena saadud 15 aastat, millest arvestatakse maha juba vangistuses viibitud aeg.

Anna Maria Sadel mõisteti tapmise paragrahvis õigeks, kuid ta jäi süüdi nii omastamises kui ka varguses. Kohus määras talle liitkaristusena 4 aastat ja 2 kuud vangistust, millest arvestatakse maha see aeg, mille ta juba on vangistuses viibinud. 

Samuti peavad mõlemad katma vastavad suure osa menetluskuludest ja sundraha. Samas rahuldas kohus aga Sadeli kaitsja taotluse määrata talle hüvitis kinnipidamise ja vahi all viibimise päevade eest, kuna tapmise eest ta süüdi ei jäänud. Riik hüvitab Sadelile veidi rohkem kui 3300 eurot. 

Kohtuotsuse peale võib esitada apellatsiooni Tallinna Ringkonnakohtule kirjalikult 30 päeva jooksul, alates motiveeritud otsuse avalikult teatavakstegemisest. Apellatsiooniõiguse kasutamise soovist tuleb Harju Maakohtule teatada kirjalikult 7 (seitsme) päeva jooksul alates kohtuotsuse resolutiivosa kuulutamisest. Kui üks kohtumenetluse pool on nimetatud tähtaja jooksul teatanud apellatsiooniõiguse kasutamise soovist ega ole sellest loobunud, on ülejäänud kohtumenetluse pooltel apellatsiooniõigus olenemata sellest, kas nad ise on apellatsiooniõiguse kasutamise soovist teatanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles