Obstruktsioon riigikogus: Isamaa ja Keskerakond vastasid Lauri Hussari rahuplaanile (7)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Riigikogu esimees Lauri Hussar (Eesti 200)
Riigikogu esimees Lauri Hussar (Eesti 200) Foto: Eero Vabamägi

Augusti alguses saatis riigikogu esimees Lauri Hussar (Eesti 200) riigikogu opositsioonierakondadele korduskirja, milles kirjeldas kompromisse, kuidas vältida riigikogu sügisistungjärgu tupikusse sattumist. Täna hommikul, vastamise tähtaja viimasel päeval, sai Hussar Isamaa ja Keskerakonna fraktsioonilt vastuse. 

«Isamaa erakond on korduvalt näidanud üles tahet ja valmisolekut leida lahendus kujunenud olukorrale. Meie selge nägemus on, et kuna tekkinud erimeelsused ja vastasseis on oma olemuselt poliitilist laadi, tuleb nende lahendamiseks sõlmida poliitiline kokkulepe riigikogus esindatud erakondade vahel. Selleks on vajalik kokku kutsuda erakonna esimeeste ümarlaud, kus saab arutada kõiki võimalikke kompromisse, sealhulgas Isamaa esitatud eelnõude ja arupärimiste tagasivõtmist või nende edasist menetlemist,» kirjutas Isamaa enda vastuses.

Lisaks saatis Isamaa esimees Urmas Reinsalu kirja riigikogus esindatud erakondade esimeestele ja kutsus neid üles kokku saama, et leida lahendus poliitilisele vastasseisule ja saavutada kompromiss parlamendi tavapärase töökorralduse taastamiseks. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles