REITINGUD Oravad on kaotanud toetajaid Eesti 200-le ja sotsidele (4)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Reformierakonna toetus on kukkunud 24 protsendi peale. Kaja Kallas paremalt teine
Reformierakonna toetus on kukkunud 24 protsendi peale. Kaja Kallas paremalt teine Foto: Eero Vabamägi

Norstati erakondade toetusarvudes on kõige märgilisema arenguna näha juba eelmisel nädalal selgemalt avaldunud trendi jätkumist, milleks on Reformierakonna toetuse kahanemine ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) toetuse kasv.

Tartu Ülikooli politoloog Martin Mölder märkis, et kui vaadata nädalasi tulemusi, on viimasel kolmel nädalal EKRE toetus olnud kõrgem kui neli nädala tagasi, mis tähendab, et kui nad praegu hoiavad oma positsiooni, on nende koondtoetusel potentsiaali ka järgmisel nädalal ülespoole liikuda. «Reformierakonna iganädalased toetusnumbrid on aga viimased neli nädalat olnud suhteliselt stabiilsed, mis annab alust oletada, et nende koondtoetus on hetkel stabiliseerunud umbes 25 protsendi tasemele,» lausus ta.

Reformierakonna riigikogu fraktsiooni juht Erkki Keldo liigset muret ei tunne. Ta viitas, et viimase aja arvamusküsitlused näitavad, et Reformierakond on endiselt Eesti suurima toetusega poliitiline jõud. «Oleme oma valijatele toetuse ja mõistmise eest väga tänulikud. Erakond keskendub praegu sellele, et viia ellu valimistel mandaadi saanud otsused, mis parandavad Eesti julgeolekut, toetavad meie majandust ja inimeste hakkamasaamist: rohereform, eestikeelsele haridusele üleminek, korras rahandus, kaitsevõime tugevdamine. Need on tulevikku vaatavad reformid, mis lühikeses perspektiivis ei pruugi olla kõige populaarsemad, aga olen kindel, et saame nende Eesti inimestele selgitamisega hakkama,» kommenteeris Keldo

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles