Poolteist aastat Venemaalt lahkumist: peaministrit süüdistatakse silmakirjalikkuses (15)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Skandaali sattunud Stark Logisticsil on Venemaa suunal vaid üks klient – Metaprint.
Skandaali sattunud Stark Logisticsil on Venemaa suunal vaid üks klient – Metaprint. Foto: Stark Logistics

Venemaale sanktsioonide kehtestamise ühe sõnakama eestvedaja, peaminister Kaja Kallase (RE) abikaasa Arvo Halliku ettevõte Stark Logistics on jätkanud kaubavedusid Venemaale – nende äripartner Metaprint, kes on osaline ka Stark Logisticsis, pole suutnud pooleteise aastaga seal asju kokku pakkida.

Loo peategelasfirmast Stark Logisticsist kuulub peaministri kaasale Hallikule (formaalselt tema ühe-mehe-ettevõttele Novaria Consultile) 24,8 protsenti. Nagu suve algul avalikuks tuli, on Kallas andnud​ Novaria Consultile üle 350 000 euro laenu.

Kriitika, mis Stark Logisticsile osaks on saanud, puudutab endiselt jätkuvaid kaubavedusid Venemaale. Venemaa suunal on neil vaid üks klient, kellele nad kaubaveoteenust pakuvad. Selleks on üks Euroopa suuremaid terasest aerosoolipakendite tootjaid AS Metaprint. Neil aitab Stark Logistics nii Venemaa tehastest laojääke ära tuua kui ka veel kehtivaid lepinguid täita.

Stark Logistics ja Metaprint pole omavahel seotud mitte ainult lepinguliselt, vaid ka organisatsiooniliselt. Metaprinti juht Martti Lemendik on ühtlasi Stark Logisticsi suurim kasusaaja ja nõukogu juht.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles