Reformierakonnas erakorralist kogunemist ei tule ja kriisi ei nähta (2)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Reformierakonna üldkogu Viimsi Artiumis
Reformierakonna üldkogu Viimsi Artiumis Foto: Eero Vabamägi

Ehkki opositsioonist on kõlanud nõudmisi, et peaminister tagasi astuks, siis võimuerakond kummutab väiteid võimalikust valitsuskriisist ja keegi ei taha sel teemal pikemalt peatuda. 

Kolmapäeval kirjutas rahvusringhääling, et peaminister Kaja Kallase (RE) abikaasa osalusega ettevõte on sõja ajal seotud kaubavedudega Venemaale. Muu hulgas on peaminister andnud oma kaasa ettevõttele laene. 

«Ei, meil ei ole arutelu ja meil pole ka midagi erakorralist koguneda,» sõnas erakonna peasekretär Timo Suslov selgunud info valguses, lisades, et kindlasti pole erakonnas ka kriisi.

Erakonna juhatuse liige Aivar Sõerd kinnitas Suslovi sõnu ja lisas, et ta on meedias kirjutatuga küll kursis, ent see teema pole tema kommenteerida. «Meil on küll juhatus tulemas, kuid sinna on veel natuke aega,» nentis poliitik, andes mõista, et teema vajaks rahulikumat lähenemist. 

Nii mõnedki erakondlased on jäänud kas kättesaamatuks või ei soovi teemat spontaanselt kommenteerida. 

Maksu- ja tolliameti tolliosakonna valdkonnajuht Külli Kurvits tuletas meelde, et sanktsioonide tõttu on kaubavahetus Venemaaga küll oluliselt vähenenud, kuid täielikku kauba embargot kehtestatud ei ole: «Mitte sanktsioneeritud kaupade eksport, import, tarnimine, ost ja müük Venemaale on endiselt lubatud.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles