VIDEO President Karis: Kaja Kallas peakski selgitusi andma, sest ta on peaminister (14)

Postimees
Copy

President Alar Karis sõnas peaminister Kaja Kallase ja tema abikaasa äriga seotud skandaali kohta, et ei oska veel asjale hinnangut anda, kuid peaminister peaks asja rohkem selgitama, kui ta seda seni teinud on. 

President Alar Karis sõnas ajakirjanike küsimustele vastates, et kurb on rääkida sellisel teemal, kui samal ajal tähistatakse Ukraina iseseisvuspäeva. Ta lisas, et ühiskond ootab peaministrilt selgitusi ja kui need on antud, tuleb tal mõelda ja nõunikega nõu pidada, mis saab edasi. 

Karis sõnas, et ei oska peaministrile esitatud süüdistuste tõsidust hinnata, kuid tema eeldaks, et peaminister räägiks asjast rohkem, kui ta seda siiani teinud on. 

Ajakirjanik küsis Kariselt, mida ta arvab hinnangust, et skandaal on kahjustanud Eesti rahvusvahelist usaldusväärsust. Karis nentis, et säärased elemendid on olemas. 

Ta lisas, et näeme aina rohkem juhtumeid, kus sanktsioonid ei pea, ja seda ka Eestis. Need juhtumid tuleb tema sõnul avalikuks teha – kui me oleme sanktsioonides kokku leppinud, siis tuleb teha nii, et need ka tõesti töötaks, sest muidu naeruvääristame ennast. 

Eile kirjutas ERR, et peaminister Kaja Kallase abikaasale Arvo Hallikule osaliselt kuuluv transpordiettevõte Stark Logistics on Ukraina sõja ajal jätkanud koostööd Venemaa partneriga.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles