Enn Eesmaa: peaministri mitteprobleem on välispoliitiliselt suur probleem

Postimees
Copy
Enn Eesmaa
Enn Eesmaa Foto: Sander Ilvest

Riigikogu riigikaitsekomisjoni liige Enn Eesmaa (KE) leiab, et mitte ainult peaminister Kaja Kallase abikaasa äritegevus, vaid ka probleemi eitamine on murettekitav ning tekitab küsimusi mitte ainult sisepoliitikas, aga ka väljaspool riigipiire.

Eesmaa sõnas, et Eesti ja tema peaminister on olnud väga jõulised eestkõnelejad karmi sanktsioonipoliitika eest ning Venemaaga äritegevuse lõpetamisel.

«See on meie ettevõtjatele olnud kahtlemata keeruline ja majanduslikult kahjulik, aga vajalik samm nii sisult kui ka eetiliselt. Paraku on täna olukord, kus peaminister Kaja Kallase sõnade ja isegi et nõudmiste ning tänase tegevuse vahel on suur ebakõla. Ebakõla, mis vähendab peaministri usutavust nii sise- kui ka välispoliitikas,» leidis Eesmaa.

Riigikogu liige tõi välja, et ühelt poolt on välisriigi propagandal nüüd kahtlemata tänuväärt teema, mida meie riigi ja peaministri vastu kasutada. «Teisalt on kindlasti keerulisem olla otsustajate laua taga ka meie liitlaste ja partneritega ning olla sama jõuline, aga ka sama usutav kui varem ja mõjuda seejuures siiralt,» tõdes Eesmaa.

Eesmaa sõnas, et tal oli kurb kuulata peaministri vastuseid meediale, mis olukorda pisendasid. «Kaja Kallas peab mõistma, et tema rolli peaministrina ei defineeri mitte ainult igapäevane töö valitsusjuhina, vaid ka tema usaldusväärsus ja usutavus ning selged ja konkreetsed sõnumid Ukraina toetamisel, mida inimesed on seni hinnanud. Peaministril tuleks anda selgeid vastuseid selgetele küsimustele ning lähtuda sõnumitest, mida ta on varem andnud,» toonitas Eesmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles