ANALÜÜS Kas ja millal lõpeb Kaja Kallase ametiaeg Eesti peaministrina ja Reformierakonna juhina? (55)

Copy
Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Eero Vabamägi

Küsimus, kas ja millal lõpeb Kaja Kallase ametiaeg Eesti peaministrina, on päevakohasem kui kunagi varem tema kahe ja poole aastase ametiaja jooksul, ning seda mitmel põhjusel. Uue juhipretendendina räägitakse viimaste sündmuste valguses taas Kristen Michalist.

Kui Michal 2012. aasta lõpus Reformierakonna rahastamisskandaali tõttu justiitsministri ametist tagasi astus, ennustas nüüdne SA Liberaalne Kodanik juht Tarmo Jüristo, et ühel päeval näeme Michalit peaministrina. Järgnenud kümnendi jooksul on kas mehe enda või meedia initsiatiivil sama teema mitmel puhul aktuaalseks muutunud.

Näiteks siis, kui Michal 2017. aasta alguses Reformierakonna esimeheks pürgis, kuid Hanno Pevkurile kaotas. Või kui 2021. aastal valas endine valitsusjuht Andrus Ansip peaminister Kaja Kallase kriitikaga üle seoses koroonapandeemia haldamisega, spekuleeris avalikkus, et äkki paistavad selle servast mõned aastad tagaplaanil püsinud Michali kõrvad eesmärgiga Kallase oksa saagida ja ise tema kohale pürgida. Ka Ansip ise mängis toona mitme nimega: «Mina näen peaministrimaterjali Liina Kersnas. Sellise pühendumisega töötegijaid ministriametis palju ei ole. Ja seda inimest ei pea otsima ainult erakonna juhatusest. Näiteks Paavo Nõgene on koroonakriisis olnud ülimalt aktiivne,» ütles ta toona Delfile.

Kommentaarid (55)
Copy
Tagasi üles