Martin Helme peaministri abikaasa taandumisest: Kremlile on juba kasulik oldud (9)

Postimees
Copy
Martin Helme
Martin Helme Foto: Sander Ilvest

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Martin Helme sõnas ühismeedias, et peaministri abikaasa Arvo Halliku firmast taandumise teade tuli liiga hilja ning tema avalduses jääb õhku mitu küsimust. 

Peaminister Kaja Kallase (RE) abikaasa Arvo Hallik teatas reedel, et müüb skandaali tõttu oma osaluse Venemaaga äri ajavas ettevõttes Stark Logistics ja taandub firmast.

«See on küll liiga hilja, liiga vähe! Ilmselgelt on tegemist katsega kriisi kuidagi ohjata, oma küünilisusega teeb aga asju ju hullemaks,» leiab Helme. 

«Kõigepealt tehakse Ukraina sõja ajal salaja Putini Venemaaga äri ja teenitakse miljoneid. Siis jäädakse vahele ja hakatakse kõige kohta valetama. Siis lubatakse, et paljastuse tõttu nagunii lõppev äri (mida eri juttude põhjal tegelikult polnud või teiste juttude põhjal poolteist aastat kasvava mahuga lõpetati ja kolmandate juttude järgi ei teatudki, et aetakse) lõpetatakse septembris. No ja siis müüakse see suletud äriosalus ettevõttele endale maha, võttes ettevõttest veelkord priske summa välja,» kirjutas Helme.

Helme küsis, et kuidas peaks Halliku samm midagi heaks tegema: «Raha on juba teenitud, Kremlile kasulik oldud, nüüd lastakse ettevõtte allavett ja võetakse sealt enne veelkord raha välja.»

«Eraldi küsimusi tekitab Arvo Halliku avalduse see osa, kus ta räägib 370 000-eurosest laenust. Milleks seda kasutati? Ta väga selgelt jätab ütlemata, et see polnud seotud Vene äriga. Järelikult oli seotud. Täpsemalt millega siis seal? Kas Kaja Kallas teenis sellelt intressi ehk sai ärist otsest kasu? Firmast lahkumine ei lahenda kuidagi kõiki neid probleeme,» jätkas Helme küsimustega. 

«Kaja Kallas peab kohe tagasi astuma. Kui ta seda ei tee, peavad koalitsioonikaaslased hakkama tegema väga ebamugavaid valikuid peaministri umbusaldushääletusel,» hoiatas EKRE juht.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles