Kaja Kallas keeldus esmaspäevasel riigikogu erikomisjoni istungil osalemast (56)

Postimees
Copy
Peaminister Kaja Kallas (RE)
Peaminister Kaja Kallas (RE) Foto: Eero Vabamägi

Peaminister Kaja Kallas (RE) keeldus esmaspäeval tulemast riigieelarve kontrolli erikomisjoni istungile presidendi kantselei rahastamise teemal, viidates, et teda esindab selles küsimuses rahandusminister Mart Võrklaev (RE).

Komisjoni esimees Urmas Reinsalu (Isamaa) ütles rahvusringhäälingule, et kuna ajapuudusele viidates ei tule istungile ka teine kutsutu, peaministri büroo juhataja Gerrit Mäesalu, tegi ta ettepaneku istung ära jätta.

Reinsalu kutsus Kallase istungile ka eelmisel nädalal ja siis saatiski Kallas enda asemel kohale Võrklaeva. Viimane aga peaministrit puudutavatele küsimustele vastata ei osanud ja seetõttu sai Kallas korduskutse.

Reinsalu nimetas pühapäeval Kallase käitumist äärmiselt kahetsusväärseks ja pretsedendituks.

Kallas on kutsutud oma abikaasa äritegevuse kohta aru andma ka järgmise nädala teisipäevaks riigieelarve kontrolli erikomisjoni ja korruptsioonivastase erikomisjoni istungile. Praeguse seisuga peaks see istung toimuma.

Kolmapäeva õhtul ilmusid meedias uudised sellest, et peaministri abikaasa logistikaettevõte on pärast Ukraina sõja puhkemist jätkanud vedusid Venemaale.

Peaminister Kaja Kallase (RE) abikaasa Arvo Hallik teatas reedel, et müüb skandaali tõttu oma osaluse Venemaaga äri ajavas ettevõttes Stark Logistics ja taandub firmast.

Kommentaarid (56)
Copy
Tagasi üles