ANALÜÜS Kaja Kallas suutis end nädalaga kokku võtta (21)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Kui Kaja Kallas ikkagi peaks tagasi astuma, võib põhjus olla hoopis isiklikumast sfäärist. Kuna temaatika on seotud eraeluga, võivad ka otsused olla eraelulised.
Kui Kaja Kallas ikkagi peaks tagasi astuma, võib põhjus olla hoopis isiklikumast sfäärist. Kuna temaatika on seotud eraeluga, võivad ka otsused olla eraelulised. Foto: Madis Veltman

Ligi nädal aega pärast skandaali puhkemist peaminister Kaja Kallase (RE) ümber on Reformierakond ennast kokku võtnud. Kommunikatsioonistrateegia on kokku lepitud, tekkinud on sõnumidistsipliin. Kallase eile antud intervjuudes – pole vahet, kas Postimehele, Delfile või ERRile – olid kõik jutupunktid juba olemas.

Kõigepealt, Kallas palub vabandust. «Palun vabandust kõigi käest, keda see olukord on riivanud.» «Mul on väga kahju, et selline olukord üldse tekkis.» See pole vabandusepalumine, vaid lihtsalt ühiskondliku temperatuuri allavõtmine.

Teiseks, Kallas rõhutab üle oma moraalse seisukoha: igasugune tegevus Venemaal või Venemaaga seoses peab olema lõppenud. Ja kolmandaks, tõmbab selgema joone enda ning Stark Logisticsi ja Metaprinti tegevuse vahele. Viimane on loogiline, sest Kallas ei kontrolli nende eraettevõtete tegevust ega valda ka infot kõigi tegevuste kohta.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles