Ettevõtja: katse vara päästa on arusaadav, aga see ei võta poolteist aastat (6)

Anastasiya Tido
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Nii mõnigi ärimees arvab, et tuleks mõistvalt suhtuda ettevõtjatesse, kellel lihtsalt pole võimalik kiiresti Venemaalt lahkuda. Vasakult: Neeme Jõgi, Aleksandr Tsikhilov, Ron Luvištšuk ja Sergei Redki.
Nii mõnigi ärimees arvab, et tuleks mõistvalt suhtuda ettevõtjatesse, kellel lihtsalt pole võimalik kiiresti Venemaalt lahkuda. Vasakult: Neeme Jõgi, Aleksandr Tsikhilov, Ron Luvištšuk ja Sergei Redki. Foto: Kollaaž

Seoses peaminister Kaja Kallase (RE) abikaasa Arvo Halliku Venemaa-äriga seotud skandaaliga uuris Rus. Postimees Eesti ettevõtjatelt, kuidas nad suhtuvad nii sellesse kui ka Ukrainas sõdiva riigiga koostöö jätkumisse laiemalt. Nii mõnigi küsitletutest on varem äri ajanud Venemaaga.

Finantsturgude spetsialist, Admiralsi omanik ja juht Aleksandr Tsihilov ütles, et kõigile ettevõtetele sobivat lahendust on raske leida, sest igaühel on oma eripärad ja otsuseid mõjutavad asjaolud. «Alati pole võimalik ühe hetkega raiuda läbi sidemed riigiga, kus ühel või teisel ettevõttel on taristu, palgatud personal, pikaajalised kohustused, tootmisvõimsused ja muu,» nentis Tsihilov. «Isegi kui tegevjuht peab eetilisest vaatepunktist lähtuvalt otstarbekaks katkestada viivitamatult tegevus probleemses riigis, ei pruugi ta olla ainus, kes ettevõttes otsuseid langetab. Äri Venemaal on palju keerulisem kui lihtsalt tohib või ei tohi.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles