Tsahkna skandaali sattunud peaministrist: Kallasel on vaja usaldus taastada (42)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: IMAGO/Kira Hofmann

Välisminister Margus Tsahkna (Eesti 200) kohtub järgmisel nädalal oma kolleegidega Venemaa piiririikidest, et arutada, kuidas veelgi tõhusamalt rakendada sanktsioone naabriks oleva paariariigi vastu. «Mis puudutab usalduse taastamist, siis siin on vaja astuda järgmisi samme,» kommenteeris ta aga peaminister Kaja Kallase skandaali võimalikke arenguid.

Sanktsioonide karmistamise küsimus on Eestis eriti päevakajaliseks muutunud seoses peaminister Kaja Kallase (RE) abikaasa Arvo Halliku Vene-suunalise äritegevusega. Halliku senise osalusega ettevõte Stark Logistics on aidanud aerosoolipurkide tootjal Metaprintil veel viimase ajani jätkata äritegevust Venemaal. 

Nagu Postimees on varem kirjutanud, pandi märtsi lõpus aerosoolipurkide ja tinatatud toorpleki Venemaale viimine sanktsioonide alla, kuid Metaprint leidis tänu nn vahepealsele produktile võimaluse sanktsioonidest mööda vingerdada. Tegemist on moraalselt küsitava JOKK-skeemiga, mille kohta nendib näiteks maksu- ja tolliamet, et ainus toimiv lahendus saab olla totaalne kaubaembargo Venemaale.

Kommentaarid (42)
Copy
Tagasi üles