Kallas: annan erikomisjonile lepingud ja kontoväljavõtted laenutehingu kohta, kui lubate, et rohkem küsimusi ei küsi (34)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Peaminister Kaja Kallas
Peaminister Kaja Kallas Foto: Madis Veltman

Peaminister Kaja Kallas (RE) lubas Postimehega rääkides, et edastab juba täna õhtul riigikogu korruptsioonivastasele erikomisjonile lepingud ja kontoväljavõtted tema abikaasa Arvo Halliku ettevõttele Novaria Consultile antud laenude kohta.

Kui erikomisjoni liikmed küsisid Kallaselt tänasel istungil, kas ta on nõus jagama lepinguid ja kontoväljavõtteid konkreetsete tehingute kohta, reageeris peaminister tõrjuvalt. Ta küsis, kui kaugele selliste palvetega välja minnakse ning kas ühel hetkel palutakse tal jagada terveid konto väljavõtteid.

Sama küsis ta pärastlõunase koalitsiooninõukogu istungi järel Postimehelt: «Kas te ütlete, et kui ma esitan lepingu ja pangakonto väljavõtted nende maksete kohta, siis te ei küsi enam ühtegi küsimust?» ütles ta. Ta lisas: «Kui te lubate, et te rohkem küsimusi ei esita, siis ma esitan veel täna selle laenulepingu ja pangakonto väljavõtted ka sellele komisjonile.»

Tagasi üles