Teie ei toetanud meid, meie ei toeta teid: EKRE ei liitu Kõlvarti umbusaldamisega (15)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Mihhail Kõlvart
Mihhail Kõlvart Foto: Taavi Sepp

Tallinna linnavolikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni juht Mart Kallas teatas, et nemad linnapea Mihhail Kõlvarti (KE) umbusaldamisel ei osale, sest nende ettepanek umbusaldada abilinnapead Vladimir Sveti (KE) ei leidnud augusti alguses toetust. 

4. augustil tegid Tallinna linnavolikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna saadikud opositsioonikolleegidele ettepaneku umbusaldada abilinnapea Vladimir Sveti, kuid Reformierakonna, Eesti 200 ja Isamaa fraktsiooni juhid ettepanekuga ei liitunud.

«Neil oli vaja võtta poliitilisi poose ja hakata mõjutama laupäeval toimuvaid Keskerakonna esimehe valimisi. EKRE fraktsioon otsis kompromissi, kuid seda meile ei pakutud. Linnapea Mihhail Kõlvarti umbusaldamisel EKRE fraktsioon ei osale, kuna leiame, et Euroopa rohelise pealinna kaoses on vastutav selle valdkonna abilinnapea Vladimir Svet,» teatas Kallas pressiteates.

Isamaa fraktsiooni juhi Karl Sander Kase sõnul kompromissi ei otsitud ja opositsioonil ei tasuks tekki kiskuda: «Tallinna linnavolikogu jõudude vahekord tähendab, et ükski opositsiooni erakond ei saa üksinda umbusaldusavaldust algatada. Seega tuleb teha koostööd.»

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles