Sotsid muutuvad aina vihasemaks. Juske: Kallas hoiab tervet riiki pantvangis (18)

Postimees
Copy
Jaak Juske
Jaak Juske Foto: Sille Annuk

Kui hommikul avaldas endine tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) arvamust, et Kaja Kallasel on aeg tagasi astuda, siis äärmiselt kriitilise sõnavõtuga esines nüüd ka teine tuntud sotsiaaldemokraat Jaak Juske.

Ajaloolane ning eelmise riigikogu koosseisu liige avaldas ühismeedias arvamust, et Kallas hoiab tervet riiki praegu pantvangis.

«Täna on selge, et pea kõigi jaoks usaldusväärsuse kaotanud Kallas peaministrina ei jätka. Küsimus on vaid ajas. Tundub, et ta on valinud jonnakalt lõputu õuduse, hoides tervet riiki pantvangis,» nentis Juske.

Hommikul välja saadetud avalikus kirjas ütles ka Peterson, Kallase kolleeg eelmisest valitsusest, et Kallas peab tagasi astuma.

Petersoni sõnul on Operail lõpetanud valitsuse suunisel kõik oma Venemaaga seotud tegevused, mistõttu on tulnud koondada pooled töötajad ja ka ülejäänute tulevik pole selge. «Äri läbilõikamine Venemaaga ongi suur ohver, mida kannavad nii tööandjad kui töötajad tihti väga valusal viisil,» tõdes ta.

«Peaministri ambivalentsus endale lähedal asuvate äride suhtes on teinud sadadele või tuhandetele inimestele väga palju haiget skandaali esimesest päevast peale. Kurtmine, et pereliige loobus võileivahinna eest osalusest peale pooleteiseaastast teenimist idavedudelt, on kas laia pildi puudumise või olematu solidaarsustaju märk,» ütles Peterson.

«Olen veendunud, et Kaja Kallas peab tagasi astuma hoolsuskohustuse ja enesekohase printsipiaalsuskohustuse rikkumise tõttu,» märkis ta.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles