Keskerakonna eksjuht kavatseb Kõlvarti võidu järel parteist lahkuda (17)

Postimees
Copy
Andra Veidemann
Andra Veidemann Foto: Erakogu

Kunagine Keskerakonna esimees Andra Veidemann teatas vahetult pärast Mihhail Kõlvarti võitu parteijuhi valimisel, et astub erakonnast välja.

«Minu odüsseia Eesti poliitikamaastikul saab tänasega läbi,» teatas Veidemann ühismeedias vaevu tund pärast Mihhail Kõlvarti erakonna esimeheks valimist.

«On olnud huvitav ja pingeline ja poliitikat jään jälgima ka edaspidi, kuid kui need sõlmprobleemid, mis täna maailmas ja Euroopas ja ka Eestis enamikku inimesi kõnetavad, aga Keskerakonna esimehel ja tema meeskonnal on teised prioriteedid, siis on aeg otsuseid teha,» ütles ta. Veidemann oli 1995. aasta lõpus ja 1996. aasta alguses kokku viis kuud Keskerakonna esimees. Hiljem kuulus ta ka Rahvaliitu ja sotsiaaldemokraatide ridadesse, kuid 2018. aasta lõpus otsustas keskparteisse naasta.

«See on üks teine Keskerakond, kuhu ma pärast pikki aastaid uuesti tagasi läksin. Nüüd seda enam ei ole, minu jaoks,» lisas ta postituse kommentaarides.

«Kui praegusel ajal suurima Eesti erakonna esimehe kandidaat vist ei kasutanud kordagi mõistet Ukraina, selle toetamisest ja selle nimel vaeva nägemisest, ei sõnagi. Sellise erakonna liige ei saa ma ka formaalselt olla,» torkas aastatel 1997–1999 rahvastikuministri ametit pidanud Veidemann Kõlvarti pihta.

Küll jätkus tal kiidusõnu eelmisele esimehele Jüri Ratasele. «Jüri Ratast tahaksin tänada, sest nii Covidi kui Euroopa Liidu eesistumise ajal näitas ta kvaliteeti, mida paljud temast ei oodanud. Aga, erakondade esimehed vahelduvad ja jalad ees parteiesimeeste positsioonidelt Eestis loodetavasti enam ei lahkuta. Jõudu tegijaile.»

Andra Veidemanni vend Enn Eesmaa jäi erakonna juhatuse valimisel täna napilt välja. Kolme häälega edestas teda Mihkel Undrest. Eesmaa avaldas kampaania ajal  esimehevõitluses toetust Tanel Kiigele.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles