OTSEPILT Riigikogu erikomisjon arutab avalikul istungil vastutustundlikku laenamist

Postimees
Copy

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon arutab täna toimuval erakorralisel avalikul istungil Riigikontrolli kontrolliaruannet «Vastutustundlik ja teadlik laenamine ning tarbijakaitse pangaväliste krediidiandjate tarbimislaenude puhul». Istung algab kell 13.15 ja seda saab jälgida otseülekandena Postimehe vahendusel.

Erikomisjoni istungile on kutsutud rahandusminister Mart Võrklaev, Justiitsministeeriumi õiguspoliitika osakonna eraõiguse talituse juhataja Vaike Murumets, Finantsinspektsiooni juhatuse esimees Kilvar Kessler, Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ameti peadirektor Kristi Talving, Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ettevõtluse- ja tarbijakaitse valdkonnajuht Merike Koppel ning Riigikontrolli peakontrolör Märt Loite.

Komisjoni esimehe Urmas Reinsalu sõnul peaks rahandusministeerium veenduma, et vastutustundliku laenamise põhimõtte eiramise vältimiseks loodud keskkond ja järelevalvajate tööriistad tagavad tarbijate õiguste ja huvide kaitse.

«Koostöös teiste ministeeriumitega tuleks otsustada, mida teha, et vältida ülelaenamist ning parandada kehvemas seisus tarbijate õiguste kaitset,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles