Järgmised kolm ja pool aastat Keskerakonnal valitsusse asja pole (2)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Keskerakonna XX erakorralisel kongressil Paides valiti erakonna uueks esimeheks Mihhail Kõlvart.
Keskerakonna XX erakorralisel kongressil Paides valiti erakonna uueks esimeheks Mihhail Kõlvart. Foto: Mihkel Maripuu

Mitte sellepärast, et keegi (Reformierakond) ei võiks neid kutsuda, vaid sellepärast, et Mihhail Kõlvart ei taha. Ei näe selleks vajadust ega põhjendust.

Oma pühapäevases kongressikõnes Kõlvart sellele ka viitas. Kui lisada siia valimistulemus, saali meeleolud ja üldine keskerakondlaste hoiak, on see veelgi klaarim.

See pole sajaprotsendilise kindlusega ennustus, sest olud ja võimalused võivad muutuda, küll aga võib päris kindlalt öelda, et Kõlvarti latt ja hind, millelt ta üldse kaaluks mingit valitsuskombinatsiooni, on hoopis kõrgemal. Kui Keskerakonna riigikogu fraktsiooni liikmetele on opositsioonis istumine tüütu ja tulemusteta, siis Kõlvarti jaoks pole see üldse nii hirmus probleem. Tallinna linnapea ja nüüdsest ka parteijuhina on niigi piisavalt tegemist.

Teiseks – ja see tuli samuti Kõlvarti sõnadest välja – on Keskerakond hetkel liiga väike ja nõrk. Koalitsiooni minek oleks peaaegu allaandmine, millest midagi võita pole. Koalitsioon, mis sisaldab Keskerakonda, võib küll tuua suurema tõenäosega kümneeurose erakorralise pensionitõusu, aga see mäng ei vääri küünlaid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles