Kaja Kallas: andsin Novaria Consultile laenu juba jaanuari alguses (53)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Madis Veltman

Eile avaldati, et peaminister Kaja Kallas (RE) külastas 28. jaanuaril 2022 Metaprindi tehast ning sõlmis paar päeva pärast seda laenulepingu oma abikaasa Arvo Halliku ettevõttega Novaria Consult, mille kaudu on Hallikul osalus ettevõttes Stark Logistics, mille suurosanikuks on omakorda Metaprindi omanik. Peaminister täna lükkab need jutud ümber. 

«Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni mõnes liikmes on küsimusi tekitanud see, et laenulepingul on digiallkiri hilisem kui lepingus endas kirjas. Soovitan alati neid küsimusi küsida minult otse, mitte meedia vahendusel,» kirjutas Kallas sotsiaalmeediasse. Tema sõnul on sellele lihtne ja argine selgitus. 

«Allkirjastasin Novaria Consultiga laenulepingu 5. jaanuaril 2022. Lepingu teksti jäid sisse paar näpuviga, mida märkas hiljem pank. Panga palvel parandasime need vead ja panime 3. veebruaril 2022 lepingule uued allkirjad. Nii et tegu on ikkagi sellesama 5. jaanuaril sõlmitud lepinguga,» selgitas Kallas. Lisaks märgib ta, et lepingu tekstis on lepingu sõlmimise ajaks märgitud 5. jaanuar 2022. «Laenusumma kandsin Novaria Consultile üle 6. jaanuaril 2022,» lisas Kallas uue faktina. Nimelt laenas ta Novaria Consultile kokku tol hetkel 350 000 eurot ning ta abikaasa maksis selle summa tagasi kolmes osas. Lisaks laenas Kallas abikaasale 20 000 eurot, mida ta veel tagasi ei ole saanud. 

Kommentaarid (53)
Copy
Tagasi üles