VIDEO Automaksu-vastased andsid Võrklaevale üle «Aasta sumpsi» tiitli (2)

Postimees
Copy
Mart Võrklaev Aasta sumpsi tiitliga.
Mart Võrklaev Aasta sumpsi tiitliga. Foto: ISAMAA

Isamaa korraldatud meeleavaldusel «Automaksule pidurit!» omistas Eesti Autoomanike Liit rahandusminister Mart Võrklaevale (RE) «Aasta sumpsi» tiitli. 

Kolmapäevasel riigikogu istungil andis Isamaa esimees Urmas Reinsalu autoomanike liidu heakskiidul ministrile tiitliga kaasneva lõhkise sumbuti auhinna üle.

Võrklaevale üle antud sumbuti pärines sellesama Gaz 63 alt, mida meeleavaldusel kasutati lavana. «See sumps on sümboolselt lõhki,» selgitas Eesti Autoomanike Liidu esimees Priit Tammeraid auhinnas ilutsevat lõhet. «Sest see sumps oli ahne. Ta kogus enda sisse bensiini, mis siin plahvatas. Ahnus ajab pilli lõhki!»

Isamaa esimees Urmas Reinsalu kasutas võimalust Võrklaeva poole pöörduda kolmapäevasel riigikogu istungil. «Automaksu vastu on avaldanud oma protesti kaubandus-tööstuskoda, pensionäride ühenduste liit, Eesti Puuetega Inimeste Koda, erinevad organisatsioonid alates lasterikaste perede liidust. Ja kõigi sõnum on ühemõtteline: Eestile ei ole seda maksu vaja,» sõnas Reinsalu.

Ta jätkas: «Heale kolleegile anname selle summutaja autasu pidulikult üle siin rahvaesinduse saalis nende 77 000 inimese nimel [kes allkirjastasid automaksu vastase petitsiooni], Eesti Autoomanike Liidu nimel ühe ja selge sõnumiga: laureaat väärib seda auhinda. Ja meie teade on üks ja selge: automaksule pidurit!»

Võrklaev ei võtnud auhinda vastu riigikogu saalis, sammudes seda üle andma asunud Isamaa saadiku Mart Maastiku eest minema. Küll aga poseeris ta summutiga juba mõni minut hiljem Toompea koridorides.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles