Katri Raik: Kõlvarti nimetatud põhjused mu tagandamiseks on naeruväärsed, ta ei tunne linna

Postimees
Copy
Aleksei Jevgrafov, Katri Raik, Mihhail Kõlvart.
Aleksei Jevgrafov, Katri Raik, Mihhail Kõlvart. Foto: Postimees. Kollaaž.

Keskerakonna värske esimees Mihhail Kõlvart nimetas eilses ETV saates «Esimene stuudio» Narva linnapea Katri Raigi umbusaldamise põhjustena süüdistusi, mida uus keskerakondlik linnavolikogu enamus ise algul ei maininud. Raigi sõnul sai Tallinna linnapea hakkama piinliku avaldusega.

Kõlvart tunnistas saatejuhi küsimustele vastates, et on suhelnud omavahel konfliktis olevate Narva keskerakondlastega, et suunata neid moodustama ühist koalitsiooni. 

Keskerakonna Narva juhtfiguur ja endine Yana Toomi nõunik Aleksei Jevgrafov ütles esmaspäeval Katri Raigi umbusaldusavaldust üle andes, et keskerakondlasi häirib linnapea tahtmatus seista Eesti okupeerimisel osalenud punaarmeelastele pühendatud tänavanimetuste asendamise vastu, mille otsustas regionaalminister seaduse alusel. Jevgrafovi arvates on nendel tänavanimedel narvakate jaoks suur tähendus. 

Kõlvarti sõnul on ka teisi argumente. «Esiteks ei olnud koostööd, usaldust, linnavalitsuse eelnõud ja dokumendid saabusid volikokku kaks tundi enne istungit. Ma ei kujuta endale ette, kui Tallinnas selline asi toimuks – mida keegi ütleks minu kohta. Suurte objektide ehitus venis. Ma arvan, et siin on piisavalt argumente selleks, et mõlemas fraktsioonis võiks tekkida soov umbusaldada,» rääkis Kõlvart, viidates kahele keskerakondliku taustaga fraktsioonile, mis nüüd on moodustanud linnavolikogu enamusega uue fraktsiooni Narva.

Katri Raik: süüdistused on piinlikud ja naljakad

Narva linnapea Raik, keda ootab 16. septembril tõenäoliselt tagasiastumine pärast umbusalduse üle otsustava linnavolikogu istungit, kirjutas vastuseks Kõlvartile oma Facebooki lehel, et alanud on võimumäng ja poriga saavad pihta kõik.

«Aga mõned süüdistused on piinlikud või isegi naljakad. Kuid ju ei ole Tallinna linnapeal olnud mahti piirilinnas ringi jalutada. Linna välisilme on viimastel aastatel märkimisväärselt muutunud. Seega on suured projektid hoopis lõpetatud. Tasub tulla meie siledatele kesklinna tänavatele (on ka teistsuguseid tänavaid), lõpetatud promenaadile, imetleda kerkivaid või äsjavalminud koolihooneid ja raekoda,» vastas Katri Raik.

Ta meenutas, et Kõlvarti juhitud pealinnas on teedeehitusega suuremaid muresid.

«Kui vaadata üles songitud Tallinna, siis on Mihhaili jaoks ju selge, et ehitus ei käi sõrmenipsust. Ei ole mingeid takistusi, et talvel saaks valmis Narva esimene päris uus lasteaed ja imeilus Kesklinna kool. 2025. aastal hakkab tööle magnetitehas, laienevad Fortaco ja Aqaphor. Järgmise aasta lôpuks peaks valmis saama jalgpallihall,» sõnas Raik ja toonitas, et kõik Narva volikogu liikmed hääletasid selle poolt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles