ENSV lipu Pätsi monumendile riputanud mees andis endast ise teada (8)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
ENSV lipp Pätsi kuju juures.
ENSV lipp Pätsi kuju juures. Foto: Klen Vanatoa

Valvekaameratele ja rohkemale vastukajale lootnud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) Kuusalu piirkonna aseesimees Kenno Põltsam andis viimaks ise teada, et ENSV lipu Konstantin Pätsi monumendile asetas tema. Selle aktsiooniga protestis ta enese sõnul peatselt riigikogusse jõudva vaenukõne eelnõu vastu.

«Hetkel, mil kuulsin et stalinist-küüditaja kirjanik Smuuli bareljeefi juurde on kõrvutatud ENSV lipp lehvima, oli mul asi selge: Smuul ei sa olla ainuke, kes antud žesti osaliseks saab. Kandidaate oli mitu, kuid pärast nädalaid kaalumist otsustasin riigipea Pätsi kasuks,» teatas mees.

Mõni aeg tagasi heiskasid EKRE juhatuse liige ja riigikogulane Jaak Valge ning luuletaja Andres Aule ENSV lipu Juhan Smuuli bareljeefile, kuid Põltsami sõnul ei mänginud erakondlik kuuluvus tema tegevuses rolli. 

EKRE Kuusalu piirkonna poliitik oli kindel, et vastutusele teda võtta ei saa, sest ükski paragrahv selle teoga ei klapi. Politsei aga kinnitas Postimehele, et menetlus algatati aktsiooniga samal päeval paragrahvi 151 lõige 1 järgi, mis viitab vaenu õhutamisele.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles