Reformierakonna plaan ajas koalitsioonipartnerid marru (5)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Veel maikuus avaldasid tudengid Stenbocki maja ees meelt, et loodav koalitsioon tõstaks üliõpilaste toetusi. Fotol vasakult: Kristin Pintson, Lennart Mathias Männik ja Erle Vainjärv.
Veel maikuus avaldasid tudengid Stenbocki maja ees meelt, et loodav koalitsioon tõstaks üliõpilaste toetusi. Fotol vasakult: Kristin Pintson, Lennart Mathias Männik ja Erle Vainjärv. Foto: Sander Ilvest

Reformierakond pakkus Vihulas peetavatel eelarveläbirääkimistel välja plaani vähendada kõrghariduse rahastamise kasvu ning teaduse rahastamist. Sotsiaaldemokraadid ja Eesti 200 on sellele kategooriliselt vastu ning vastulauseid kostab ka Reformierakonnast endast.

Pühapäeval kirjutas ühismeediasse postituse riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Mario Kadastik, kel oli enda sõnul šokeeriv kuulda, et valitsuse eelarvekõnelustel Vihulas oli arutuse all kõrghariduselt raha vähemaks võtmine. «Kui selline lollus peaks jõudma riigieelarvesse, ei saa ma selle poolt hääletada,» kirjutas Kadastik sotsiaalmeedias.

Kadastiku sõnul sai riigieelarve strateegiasse selgelt sisse kirjutatud kõrghariduse rahastamise kasv 15 protsendi võrra ja see oli eelduseks, et rektorid olid lõpuks nõus halduslepingud alla kirjutama. Ta lisas, et oli veendunud, et see on üks sellistest kokkulepetest, mida murdma ei hakata.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles