Kaja Kallas sõidab reedel visiidile Soome (2)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Soome peaminister Petteri Orpo külastas esimesel välisvisiidil (juulis) Eestit. Vasakul Kaja Kallas.
Soome peaminister Petteri Orpo külastas esimesel välisvisiidil (juulis) Eestit. Vasakul Kaja Kallas. Foto: Eero Vabamägi

Peaminister Kaja Kallas (RE) külastab reedel Soomet, kus kohtub nii peaministri kui ka presidendiga.

Visiidi raames kohtub Kallas Soome peaministri Petteri Orpo ja presidendi Sauli Niinistöga ning osaleb Eesti saatkonnas kohtumisel Soome suurinvestorite ja ettevõtete esindajatega.

Kallas meenutas, et suvel ametisse astunud peaministri Petteri Orpo esimene kahepoolne välisvisiit toimus juulikuus just Eestisse. «Soomel on eestlaste südames olnud alati eriline koht. Mul on hea meel, et saan nüüd ise sinna visiidile minna. Kui Soomest sai NATO liige, toimus oluline edasihüpe kahe riigi kaitse- ja julgeolekukoostöös. Soome on olnud Eestile ka väga hea partner Euroopa Liidus. Meie soov on veelgi tihendada riikidevahelisi kahepoolseid suhteid,» ütles Kallas.

Peaministrid räägivad Eesti ja Soome kahepoolsetest suhetest, sealhulgas koostööst piirijulgeoleku tagamisel. Samuti arutatakse Ukraina toetamist ja laiemaid julgeolekuteemasid ning räägitakse ka Euroopa Liidu tulevikust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles