Välisministeerium alustas kärpimisega ja koondas 45 ametikohta (4)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Sander Ilvest

Välisministeerium teatas, et alustas täna kokkuhoiusammudega seoses riigieelarve kulukärbetega: koondatakse 45 ametikohta ning New Yorgi ja San Francisco peakonsulaadi töö korraldatakse ümber.

«Välisministeeriumit puudutava kokkuhoiu täpsemal kavandamisel oleme lähtunud põhimõttest, et peame suutma ka edaspidi oma põhiülesandeid edukalt täita, sealhulgas välispoliitikat aktiivselt ellu viia. Võimalikuks kärpeks valmistudes analüüsisime kõiki ministeeriumi üksusi,» sõnas välisminister Margus Tsahkna (Eesti 200). «Ametikohtade vähendamine puudutab meie tegevuse kõiki valdkondi ja ka meie välisesindusi.»

New Yorgi ja San Francisco peakonsulaat suletakse 2024. aasta suvest ja Ameerika Ühendriikide suunal teostatav majandusdiplomaatia ning konsulaarteenused korraldatakse ümber. Selle käigus täiendatakse Eesti suursaatkonda Washingtonis konsulaardiplomaadi ja majandusdiplomaadiga.

«Meie töö efektiivsuse ja sihipärasuse tagamiseks vaatame üle nii meie välisesinduste võrgustiku kui ka konsulaarteenuste pakkumise Ameerika Ühendriikides. Äridiplomaatia ja ettevõtete toetamine rahvusvahelistel turgudel jääb välisministeeriumi keskseks töösuunaks ning otsime viise, kuidas seda tõhusamalt teha. Plaanime laiendada Eesti aukonsulite võrgustikku, kes pakuvad konsulaarabi nii Eesti kodanikele kui aitavad ka edendada Eesti ärihuvisid USAs,» lisas Tsahkna.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles