Narva linnapea kandidaadiks esitatakse Jaan Toots (3)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Jaan Toots
Jaan Toots Foto: Margus Ansu

Narva linnavolikogu fraktsioon Narva teatas, et esitab Jaan Tootsi (KE) linnapea kandidaadiks.

Fraktsiooni Narva esimees Aleksei Jevgrafov (KE) sõnas pressiteate vahendusel, et järgmine Narva linnapea peaks tooma linnavalitsuse ja linnavolikogu vahelistesse suhetesse rohkem konstruktiivsust ning keskenduma linnaorganisatsiooni tõhusale juhtimisele.

«Uus linnapea peab olema sillaks linnavõimu ja kohalike elanike ning Narva linna ja riigivõimu vahel. Meie hinnangul on Jaan Tootsil pikaaegse juhi ja ettevõtjana olemas vajalikud isikuomadused, et linnapeana õnnestuda ning juhtida strateegiliselt Narva arengut.»

Linnapeakandidaat Jaan Toots nentis, et soovib viia Narvasse enda kogemusi poliitika- ja ettevõtlusmaailmast ning aidata kaasa töörahu taastamisele linnavalitsuse ja linnavolikogu vahel.

«Pean oluliseks linnamajanduse ja kommunaalvaldkonna arengut, kvaliteetse linnaruumi loomist kõigile narvakatele. Samas ma usun, et Narva jaoks on väga aktuaalne ka sotsiaal- ja tervishoiuteenuste kättesaadavus. Vähem oluline pole ka koostöö riigiasutustega – eriti nendega, mis siin Narvas tegutsevad. Minu ideedest olulisemad on aga just narvakate enda mõtted ja mured – tahaksin pühendada rohkem aega just elanike kaasamisele,» kommenteeris Toots.

66-aastane Jaan Toots juhtis taasiseseisvunud Eesti algusaegadel eriteenistust, oli politsei peadirektori asetäitja ja siseministeeriumi kantsler. Ta on kuulunud mitme ettevõtte juhtorganitesse, muu hulgas olnud AS Hansatee (Tallink) direktor, Tallinna Sadama juht, OÜ Rotermann Grupp juhatuse esimees, Riia Sadama asedirektor jne.

Toots on kuulnud ka olümpiakomitee täitevkomiteesse, juhtinud Eesti Jalgratturite Liitu, kuulunud Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoja juhatusse. Alates 2019. aastast kuulub ta Keskerakonda, juhib selle Tartu piirkonda ja kuulub Tartu linnavolikokku.

Ülemöödunud nädalal kogunes Narva volikogu erakorralisele istungile, kus ainsa punktina oli päevakorras linnapea Katri Raigile (SDE) umbusalduse avaldamine, mis häältega 19 poolt ja 8 vastu läbi läks. Istungilt puudus neli saadikut.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles