Üle saja õpilase matkib riigikogus poliitikute tööd

Postimees
Copy
Mudel-Euroopa Parlamendi simulatsioon, millest võtab osa sada kooliõpilast kõikjalt Eestist.
Mudel-Euroopa Parlamendi simulatsioon, millest võtab osa sada kooliõpilast kõikjalt Eestist. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu esimees Lauri Hussar (Eesti 200) avab esmaspäeval riigikogu istungisaalis juba 18. korda toimuva Eesti Mudel-Euroopa Parlamendi sessiooni, millest võtab osa rohkem kui sada Eesti kooliõpilast.

Euroopa Parlamendi simulatsioon kestab riigikogu istungisaalis kella 9.45–15.30 ning seda saab jälgida veebiülekandes.

Noored on jagatud kuude komisjoni, mis on alates reedest arutanud ühiskonnas olulisi teemasid. Iga komisjon on koostanud oma probleemipüstitusele lahenduseks resolutsiooni, mida tuleb täna täiskogu ees kaitsta. Resolutsioonide teemade hulka kuuluvad elukalliduse kriis, autostumise vähendamine, õpetajate puudus, sooline palgalõhe, Euroopa Liidu julgeolek ja küberkaitsevõimekus ning noorte kaasamine demokraatlikesse protsessidesse.

Resolutsioonide koostamise käigus kohtusid noored otsustajatest külalistega, kelle hulgas olid sel aastal Euroopa Parlamendi liikmed Jaak Madison ja Marina Kaljurand, riigikogu liikmed Kadri Tali, Kalev Stoicescu ja Tanel Kiik ning terviseminister Riina Sikkut.

Enim muljet avaldanud noored pääsevad rahvusvaheliste ja Läänemeremaade Mudel-Euroopa Parlamentide Eesti delegatsioonidesse, millest esimene toimub juba novembris Tšehhis.

Euroopa Parlamendi simulatsioone on riigikogu istungisaalis korraldatud alates aastast 2003.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles