INTERVJUU Jaan Toots hakkab linna juhtima: Narva minek oli pigem eneseohverdus (3)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Pärast Keskerakonna juhi valimisi õnnitles Jaan Toots (paremal) Mihhail Kõlvartit.
Pärast Keskerakonna juhi valimisi õnnitles Jaan Toots (paremal) Mihhail Kõlvartit. Foto: Mihkel Maripuu

Möödunud neljapäeval Narva linnapeaks valitud kauaaegse ärimehe ja Tartu poliitiku Jaan Tootsi sõnul ei läinud ta Narva õhupallidega hääli püüdma ning esialgu sinna ka ei koli. Narva suurprojektidest ja õppekeelest rääkides märkis Toots, et enne ei ütle ta midagi, kui on neid arutanud volikogu ja linnasekretäriga.

Millal te plaanite Narva kolida? Kõlanud on ka sissekirjutuse küsimus.

Plaanisin juba ammu Narva ilusasse kohta korteri osta, aga seda maja pole veel ehitama hakatud. Kui see ehitatakse, siis kaalun enda sissekirjutamist, aga mingit kohustust selleks ei ole.

Kas teil Narvas tuttavaid on? Start saab olema kerge või hakkate nullist?

Õnneks on palju. Ärimehi on palju tuttavaid, inimesi on palju tuttavaid. Ma olen kaks pool aastat olnud Keskerakonna juhatuse liikmena Narva koordinaator ja ütleme, et üle nädala seal käinud. Poliitilise maastikuga olen hästi kursis, kuna fraktsioon oli suhteliselt suur. Ärimehi tunnen lihtsalt vanadest aegadest, kui majanduses töötasin. Mulle pole see tundmatu maa.

Aga ärimeeste kõrval lihtinimesed? Plaanite nendega ka tuttavaks saada?

Loomulikult. Hakkan ettevõtteid, koole, asutusi läbi käima.

...aga poetaguseid?

Küll elu näitab, vaatame. Ega ühest inimesest nii palju ka tahta saa. Praegu on väga raske, kõigepealt pean saama linnavalitsuse paika.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles