Kalev Stoicescu: see on ühe riigi teadlik tegevus (4)

Copy
Riigikaitsekomisjoni esimehe arvates on praegu kõige parem Venemaad heidutada Kremlile vastumeelsete sammudega.
Riigikaitsekomisjoni esimehe arvates on praegu kõige parem Venemaad heidutada Kremlile vastumeelsete sammudega. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti-Soome gaasitoru ja andmesidekaabli ning Eesti-Rootsi kaabli rikke taga on üks riik, ütles riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Kalev Stoicescu (Eesti 200), osutades Venemaale, kuigi otseseid tõendeid selle kohta praegu ei ole.

Eesti-Soome gaasitoru ja andmesidekaabli ning Eesti-Rootsi kaabli rikke taga on üks riik, ütles riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Kalev Stoicescu (Eesti 200), osutades Venemaale, kuigi otseseid tõendeid selle kohta praegu ei ole. Ometi paneb juhtumite ajaline kokkulangevus küsima: on see ettevalmistus millekski halvaks või varisõjaks või lihtsalt halbade asjade kokkulangevus?

Stoicescu ütles Postimehele, et praegu on vaja veenvaid tõendeid koguda ja nende põhjal selgub, kes on rikete taga. «Kahtlus on muidugi olemas. Teisi riike, kes meile halba tahaks teha, siin piirkonnas aga pole, ning juhus see vaevalt on. See on ühe riigi teadlik tegevus,» ütles ta Postimehele. «Ja see on Eestile näitamiseks, sest kahe kaabli (Elisa Eesti-Soome andmesidekaabel ja Telia Eesti-Rootsi andmesidekaabel – G. B.) ja ühe toru (Eesti-Soome gaasitoru Balticconnector – G. B.) rike puudutab üht riiki. No tegelikult kolme – aga üks neist ehk Eesti on seotud kõigiga.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles