Erakonnast välja astunud Grünthal kolis riigikogus fraktsioonitute ritta (1)

Copy
Kalle Grünthal istub riigikogus nüüd fraktsioonitute saadikute reas.
Kalle Grünthal istub riigikogus nüüd fraktsioonitute saadikute reas. Foto: Riigikogu otsepilt

Kolmapäeval Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast välja astumisest teatanud Kalle Grünthal oli järgmisel hommikul kolinud fraktsioonitute saadikute ritta, mida jagavad temaga nüüd Keskerakonnast lahkunud Jaanus Karilaid ja Tõnis Mölder. 

Grünthal pole äriregistri järgi EKRE liige juba kolmapäevast. 

«Head kolleegid, ma vabandan nii Kalle Grünthali kui ka EKRE fraktsiooni ees, et Kalle Grünthali nime taga on jätkuvalt tähemärgid EKRE. Juhatus on selle formaalse otsuse teinud, nii et see muutus on toimunud. Ma väga loodan, et järgmisel istungil on tähemärgid sealt eemaldatud,» vabandas istungit juhatanud Toomas Kivimägi enne Grünthali sõnavõttu.

Veel hommikul kella kaheksa ajal oli Grünthal riigikogus sõna võtmas, kuid kell 10 alanud istungi kohalolekukontrollis jättis ta hääletamata ja on riigikogust justkui kadunud.

Ajakirjanikud otsisid kuluhüvitiste-skandaali sattunud poliitikut hommikul tulutult: kabinetiuksele ei tulnud keegi ja varem kommentaari palunud ajakirjanikke ähvardas saadik teadaolevalt politseiga. 

Grünthal oli möödunud ööl seotud ka juhtumiga, kus riigikogu valvepolitseinikud ajasid saadikute külalised laiali: üks külaline oli soovinud Grünthalit filmida, kuid viimane seda ei soovinud. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles