GALERII Mootorratturid kogunesid riigikogu ette: «Me ei ole nõus automaksuga!»

Copy
Motorahva koosolek ja meeleavaldus automaksu vastu.
Motorahva koosolek ja meeleavaldus automaksu vastu. Foto: Mihkel Maripuu

Neljapäeval võis riigikogu ees märgata suurt rahvamassi ja mitmeid mootorrattaid: motorahvas kogunes Toompeale, et avaldada meelt automaksu vastu. Lisaks mootorratturitele võtavad seal sõna poliitikud. 

«Kui mõistsin, et automaks tulebki päriselt, miski minus kihvatas! Täiega! Minu silmis on see tohutu ebaõiglus maksta maksu asjade eest, mille eest oleme juba maksud tasunud. Ja mille nimel seda maksma peame? Kes selle augu sinna eelarvesse välja mõtles?» kirjutas koosoleku eestvedaja, motoblogija Maria Karumets ehk MotoMari.

Karumetsa meelest on absurdne tasuda maksu näiteks seisvate asjade eest: talvegaraažis olevad mootorrattad, garaažis oma järge ootavad mitmeaastased projektid. Lisaks aitaks mootorratastega sõidu soodustamine just autostumist vältida, sest tsikkel kurnab oluliselt vähem teid kui auto ja võtab vähem ruumi kui auto, märgiti teates. 

Automaksu planeerides on MotoMari hinnangul jäetud arvesse võtmata motosportlased. «Miks seda spordiala diskrimineeritakse? Motosportlased vajavad oma tehnika transportimiseks ja võistluspaikades ööbimiseks suuri busse ja matkaautosid,» rääkis naine, kelle sõnul arvatakse ekslikult, et kõik motosportlased on jõukad. 

Lisaks tuleb tema sõnul suur maksuerisus sellest, kas buss on arvel eraisiku nimel või mittetulundusühingu ehk motoklubi nimel – tasu suuruse vahe on mitmekordne: «Kui tegemist oleks n-ö roheteemaga, siis kuidas eraisiku buss vähem tossab kui motoklubi oma?»

Blogija on oma varasemates postitustes välja toonud, et enne maksustamist sooviks näha rahvasaadikute elektriautodesse kolimist ja kuluhüvitiste koomaletõmbamist. 

Motorahva koosolekul võtavad lisaks motoinimestele sõna opositsioonisaadikud Rene Kokk (EKRE) ja Anastassia Kovalenko (KE) ja endine minister Erki Savisaar (KE). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles