Tsahkna kiitis Ottawas koostööd Kanadaga

BNS
Copy
Margus Tsahkna ja Mélanie Joly.
Margus Tsahkna ja Mélanie Joly. Foto: Välisministeerium

Eesti välisminister Margus Tsahkna kohtus reedel Ottawas Kanada välisministri Mélanie Jolyga, kellega räägiti Eesti ja Kanada vahelise koostöö tihendamisest ja päevakajalistest geopoliitilistest väljakutsetest.

Tsahkna märkis, et suhted Eesti ja Kanada vahel on suurepärased, mille tõestuseks on nii Kanada hiljutine samm avada Tallinnas saatkond kui ka laiem panus meie regiooni julgeolekusse ja majandusarengusse. «Praeguses keerulises julgeolekuolukorras on hea omada niivõrd head sõpra ja liitlast nagu Kanada, kelle vankumatu toetus Ukrainale väärib suurt tunnustust,»lisas ta.

Tsahkna sõnul on võtmetähtsusega, et tulevikus ei oleks Euroopas enam halle alasid. «Tuleb luua uus Euroopa julgeolekustruktuur ja selle tähtsaim osa on Ukraina NATO ja ELi liikmesus.» 

Tsahkna ja Joly jagasid vastastikku plaane Venemaa külmutatud varade kasutusele võtmiseks. «Venemaa on Ukrainas korda saatnud laastava hävitustöö ja agressor peab tasuma Ukraina ülesehitamise eest,» ütles Tsahkna.

Ministrid arutasid ka võimalikku koostööd küberjulgeoleku vallas ja võitluses väärinfoga. Tsahkna sõnul on kahe riigi majanduskoostöö parimaks näiteks Kanada ettevõtte Neo Performance Materials rajatav tehas Ida-Virumaale. «Magnetite tootmise tehas toetab strateegiliselt olulist piirkonda ja annab Ida-Virumaale uue hingamise,» lisas Tsahkna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles