ANALÜÜS Kaja Kallase mainel on plekid, kuid nende sisuline mõju võib avalduda alles järgmisel aastal (33)

Copy
Eelmisel nädalal viibis Kaja Kallas Gotlandil, kus osales Põhja-Balti (NB8) liidrite õhtusöögil ja Joint Expeditionary Force (JEF) liidrite kohtumisel. Kas Kallas on ülejäänud Euroopast võõrdunud või mitte? Kes tahab, võib igas pildis tonti näha, kuid reaalsus on mitmetahuline, mitte mustvalge.
Eelmisel nädalal viibis Kaja Kallas Gotlandil, kus osales Põhja-Balti (NB8) liidrite õhtusöögil ja Joint Expeditionary Force (JEF) liidrite kohtumisel. Kas Kallas on ülejäänud Euroopast võõrdunud või mitte? Kes tahab, võib igas pildis tonti näha, kuid reaalsus on mitmetahuline, mitte mustvalge. Foto: Evika Siliņa ametlik lehekülg

Peaminister Kaja Kallase (RE) maine Euroopas on idavedude skandaali valguses kannatada saanud, ütlevad kõik, kellega Postimees vestles. Ent on vähetõenäoline, et sellel on ka päriselt mõju mingitele konkreetsetele poliitilistele otsustele.

Üks kõrge ametnik möönab: «Seda saab ehk mõõta siis, kui läheb mingite kõrgete ametikohtade jagamiseks – kas see tuleb mängu või mitte. Hetkel on hindamine igaühe kõhutunde küsimus.» Teine diplomaat lisab, et see on hetk, kui Kallas muutub institutsioonist (peaminister) eraisikuks, kes kandideerib uuele ametikohale, ning siis kaevavad konkurendid loomulikult välja kõik, mis võimalik.

Hindajad võib laias laastus jagada kaheks. Mõned, nagu Eestist pärit Euroopa Parlamendi liikmed, aga ka poliitikud üldisemalt, on kriitilisemad ja ütlevad otse, et maine ja tõsiseltvõetavus on langenud. Mõned – diplomaadid ja ametnikud – nendivad seda pigem ümber nurga ning on järelduste tegemisel ettevaatlikumad.

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles