ANALÜÜS Keskerakond mureneb ka nende põlises kantsis Tallinnas (8)

Copy
Mihhail Kõlvarti jaoks on aeg Keskerakonna esimehena alanud keeruliselt.
Mihhail Kõlvarti jaoks on aeg Keskerakonna esimehena alanud keeruliselt. Foto: Eero Vabamägi

Keskerakonna lahkumiste laine on kärpinud ka nende tiibu Tallinna linnavolikogus. Optimistlikumad hääled loodavad, et see seab tule alla ka võimuliidu sotsiaaldemokraatidega.

Nii nagu 2021. aasta kohalike omavalitsuste valimiste järel oli Keskerakonna ja SDE koalitsioonil 79-liikmelises volikogus 44 kohta (KE-l 38 ja sotsidel kuus), on neil täpselt sama palju kohti ka praegu. Koalitsioon on juurde saanud Eesti 200st sotsidesse siirdunud Liina Normeti ning EKRE fraktsiooni Keskerakonna vastu vahetanud Kairet Remmak-Grassmanni hääled. Samas aga lahkusid nii erakonnast kui fraktsioonist Tõnis Mölder ja Taavi Aas. Seega on koalitsioonil taas «varu» vaid nelja saadiku võrra. Mõned lahkujad veel ja KE+SDE võimuliidust võib saada vähemusvalitsus.

«Kõva tõenäosus, et selline asi juhtub,» avaldas üks opositsioonisaadik Postimehele arvamust. Aktiivne värbamiskampaania käib, kinnitas ta. Üks koalitsiooni kuuluv saadik pidas koalitsiooni enamuse kaotamise tõenäosuseks 50:50. «Neid inimesi on teada, nad pole kõik eesti nimega inimesed. Mina tean vähemalt kolme potentsiaalset saadikut, kes võiksid sinna-tänna minna,» ütles üks saadik.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles