VIDEO Riigikogu juhatus peale 1,5-tunnist arutelu: kuluhüvitiste teemat tuleb arutada (14)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Intervjuu Lauri Hussariga 26.10.2023
Intervjuu Lauri Hussariga 26.10.2023 Foto: Pilt videost

Riigikogu juhatus arutas täna, kas ja kuidas tuleks riigikogu liikmete kuluhüvitiste süsteemi muuta. Peale poolteist tundi kestnud arutelu siiski kindla otsuseni ei jõutud. Riigikogu esimehe Lauri Hussari (Eesti 200) sõnul arutatakse teemat edasi vanematekogus.

Täna arutas riigikogu juhatus lisaks muudele olulistele teemadele ka kuluhüvitiste teemat. Kas te jõudsite ka mingisuguse otsuseni?

Riigikogu juhatus täna otsuseni ei jõudnud. Me leppisime kokku, et riigikogu esimees jätkab konsultatsioone ja seda riigikogu fraktsioonidega ning pärast seda riigikogu vanematekogus, kus saame juba laiemalt arutada seda, kas ja milliseid muutusi riigikogu kuluhüvitistega ette võtta. Põhjus, miks me seda pilti vaatame natuke laiemalt, on seotud riigikogu mentelusse esitatud eelnõuga, mille on esitanud EKRE fraktsioon. Siin on ka mitmed fraktsioonid juba oma seisukohad välja öelnud ja kuna need seisukohad erinevad üksteisest märkimisväärselt, siis tõenäoliselt on seda praegust olukorda keeruline ühe otsusega lahendada. Sellepärast on meie väga selge plaan arutada seda edasi riigikogu vanematekogus.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles